-
L'entorn que ens envolta, ha estat testimoni de l'avanç i del canvi que ha anat experimentant Andorra. Un entorn que abans era rural en gairebé tota la seva totalitat i que ha anat evolucionant fins al punt en el qual es troba avui dia. Com no pot ser d'una altra manera, la vida de les persones que habiten aquesta terra, ha anat canviant i adaptant-se als nous temps. La temporalitat dels ingredients, el camp, el cicle vital dels animals, el fred, la neu…
A Ibaya, tractem d'estudiar tots aquests elements que d'una manera natural, s'han convertit en el nostre motor creatiu, en part del nostre discurs.
Benvinguts a aquest viatge que avui us proposem, un recorregut pel passat que un dia va ser present i pel present que un dia, serà passat. -
MENÚ UN PASSEIG PER ANDORRA
-
-
El pas del temps, les quatre estacions de l'anyAntigament, els canvis d'estació i les condicions climatològiques tenien un efecte infinitament més extrem que avui dia. Cada estació de l'any tenia el seu moment i portava les seves coses. L'hivern portava el fred, la neu… A la primavera hi havia desglaç, pluja… A l'estiu els prats s'omplien d'animals campant a pler i la tardor portava els boscos de vida.
Hivern. Sopa de farigola amb ou i pa d'ahir
Primavera. Caragols “a la llauna”
Estiu. “La trumfa”
Tardor. Conill de bosc i escabetx -
Vida, supervivència i conservació a la muntanyaCampos, prades, el porc, el poltre, el xai, la matança, els embotits, el “confitat”, la salmorra, el tabac, la patata o “trumfa”… Noms propis del que en un moment van ser eix de l'economia i base de l'alimentació d'un país sencer. De la necessitat van sorgir tècniques de conservació o preparació que avui, hem volgut mostrar-vos des dels nostres ulls, amb la mirada del s. XXI.
“El confitat”. Porc amb mel
Hidromel de pi
Pastrami de poltre
Biscort
Girella -
Moment PaAixí, amb la inicial en majúscula com si d'un nom propi es tractés. Sempre l'hem vist en un paper secundari, d'acompanyant. Avui li donem el seu moment.
Fem el pa a casa, amb molt d'afecte i elements de proximitat i li busquem el que per a nosaltres són els millors companys de viatge, com sempre, mirant al nostre voltant. -
El Territori, la muntanyaLa terra i l'entorn que ens envolta ens inspiren diàriament. Soldeu, La Vall d'Incles, Andorra, El Pirineu… Una zona privilegiada que ens regala cada temporada un rebost meravellós. En aquesta part del menú, volem retre homenatge al paisatge que ens acull i a la gent que l'habita i el treballa.
A vegades, ho fem amb productes que no neixen aquí però que transiten els nostres camins i que abordem tractant de marcar territori.
Luxe de rebost
Angules de muntanya
Trinxat del Pirineu
Tàrtar i fulla de tabac -
L'AnimalPeça angular de l'alimentació d'antany. La proteïna abans no era una opció, era el manteniment. En un moment on el dia a dia era més físic que actualment, la criança i la cura dels animals era clau per a aquesta societat.
Truita a l'andorrana, com un Shabu-shabu
Esqueixada de vedella
Calamar i ceba
Colomí a la catalana -
A ningú li amarga un dolçInfinitament més senzills que els que acostumem a veure avui dia, els dolços també tenien el seu moment antigament. Sempre lligats a una festivitat o celebració, eren els protagonistes de la part final del menjar i de la sobretaula.
Trementinaires
Postres de festa major, la coca d'anís i pinyons
Xocolata i tendons -
Petit FoursComencem aquest recorregut amb les quatre estacions de l'any i l'acabarem fent una passejada pel bosc i donant una mirada al sòl, observant tot el que podem trobar-hi…
El sòl del bosc
-
- 170€ IGI Inclòs
En Ibaya permetem combinar dos menús diferents en la mateixa taula.
-
-
MENÚ UN PASSEIG PER LA VALL DE INCLES
-
-
El pas del temps, les quatre estacions de l'anyAntigament, els canvis d'estació i les condicions climatològiques tenien un efecte infinitament més extrem que avui dia. Cada estació de l'any tenia el seu moment i portava les seves coses. L'hivern portava el fred, la neu… A la primavera hi havia desglaç, pluja… A l'estiu els prats s'omplien d'animals campant a pler i la tardor portava els boscos de vida.
Hivern. Sopa de farigola amb ou i pa d'ahir
Primavera. Caragols “a la llauna”
Estiu. “La trumfa”
Tardor. Conill de bosc i escabetx -
Vida, supervivència i conservació a la muntanyaCampos, prades, el porc, el poltre, el xai, la matança, els embotits, el “confitat”, la salmorra, el tabac, la patata o “trumfa”… Noms propis del que en un moment van ser eix de l'economia i base de l'alimentació d'un país sencer. De la necessitat van sorgir tècniques de conservació o preparació que avui, hem volgut mostrar-vos des dels nostres ulls, amb la mirada del s. XXI.
“El confitat”. Porc amb mel
Hidromel de pi
Pastrami de poltre
Biscort
Girella -
Moment PaAixí, amb la inicial en majúscula com si d'un nom propi es tractés. Sempre l'hem vist en un paper secundari, d'acompanyant. Avui li donem el seu moment.
Fem el pa a casa, amb molt d'afecte i elements de proximitat i li busquem el que per a nosaltres són els millors companys de viatge, com sempre, mirant al nostre voltant. -
El Territori, la muntanyaLa terra i l'entorn que ens envolta ens inspiren diàriament. Soldeu, La Vall d'Incles, Andorra, El Pirineu… Una zona privilegiada que ens regala cada temporada un rebost meravellós. En aquesta part del menú, volem retre homenatge al paisatge que ens acull i a la gent que l'habita i el treballa.
A vegades, ho fem amb productes que no neixen aquí però que transiten els nostres camins i que abordem tractant de marcar territori.
Angules de muntanya
Trinxat del Pirineu -
L'AnimalPeça angular de l'alimentació d'antany. La proteïna abans no era una opció, era el manteniment. En un moment on el dia a dia era més físic que actualment, la criança i la cura dels animals era clau per a aquesta societat.
Truita a l'andorrana, com un Shabu-shabu
Calamar i ceba
Colomí a la catalana -
A ningú li amarga un dolçInfinitament més senzills que els que acostumem a veure avui dia, els dolços també tenien el seu moment antigament. Sempre lligats a una festivitat o celebració, eren els protagonistes de la part final del menjar i de la sobretaula.
Trementinaires
Tartaleta temperada de poma i formatge Orri -
Petit FoursComencem aquest recorregut amb les quatre estacions de l'any i l'acabarem fent una passejada pel bosc i donant una mirada al sòl, observant tot el que podem trobar-hi…
El sòl del bosc
-
- 145€ IGI Inclòs
En Ibaya permetem combinar dos menús diferents en la mateixa taula.
-