• Català
  • Español
  • Français
  • English
  • L'entorn que ens envolta, ha estat testimoni de l'avanç i del canvi que ha anat experimentant Andorra. Un entorn que abans era rural en gairebé tota la seva totalitat i que ha anat evolucionant fins al punt en el qual es troba avui dia. Com no pot ser d'una altra manera, la vida de les persones que habiten aquesta terra, ha anat canviant i adaptant-se als nous temps. La temporalitat dels ingredients, el camp, el cicle vital dels animals, el fred, la neu…

    A Ibaya, tractem d'estudiar tots aquests elements que d'una manera natural, s'han convertit en el nostre motor creatiu, en part del nostre discurs.

    Benvinguts a aquest viatge que avui us proposem, un recorregut pel passat que un dia va ser present i pel present que un dia, serà passat.
  • MENÚ UN PASSEIG PER ANDORRA
      • El pas del temps, les quatre estacions de l'any
        Antigament, els canvis d'estació i les condicions climatològiques tenien un efecte infinitament més extrem que avui dia. Cada estació de l'any tenia el seu moment i portava les seves coses. L'hivern portava el fred, la neu… A la primavera hi havia desglaç, pluja… A l'estiu els prats s'omplien d'animals campant a pler i la tardor portava els boscos de vida.

        Hivern. Sopa de farigola amb ou i pa d'ahir

        Primavera. Caragols “a la llauna”

        Estiu. “La trumfa”

        Tardor. Conill de bosc i escabetx
      • Vida, supervivència i conservació a la muntanya
        Campos, prades, el porc, el poltre, el xai, la matança, els embotits, el “confitat”, la salmorra, el tabac, la patata o “trumfa”… Noms propis del que en un moment van ser eix de l'economia i base de l'alimentació d'un país sencer. De la necessitat van sorgir tècniques de conservació o preparació que avui, hem volgut mostrar-vos des dels nostres ulls, amb la mirada del s. XXI.

        “El confitat”. Porc amb mel

        Hidromel de pi

        Pastrami de poltre

        Biscort

        Girella
      • Moment Pa
        És emocionant visitar la casa museu d’Encamp i veure com les farines s’emmagatzemaven com un tresor. Volem donar al pa el respecte que es mereix, per això el fem a casa amb farines de proximitat.

        Pa de farina integral collida durant l’estiu als prats de la Seu d’Urgell.
      • El Territori, la muntanya
        La terra i l'entorn que ens envolta ens inspiren diàriament. Soldeu, La Vall d'Incles, Andorra, El Pirineu… Una zona privilegiada que ens regala cada temporada un rebost meravellós. En aquesta part del menú, volem retre homenatge al paisatge que ens acull i a la gent que l'habita i el treballa.

        A vegades, ho fem amb productes que no neixen aquí però que transiten els nostres camins i que abordem tractant de marcar territori.

        Luxe de rebost

        Angules de muntanya

        Trinxat del Pirineu

        Tàrtar i fulla de tabac
      • L'Animal
        Peça angular de l'alimentació d'antany. La proteïna abans no era una opció, era el manteniment. En un moment on el dia a dia era més físic que actualment, la criança i la cura dels animals era clau per a aquesta societat.

        Truita a l'andorrana, com un Shabu-shabu

        Esqueixada de vedella

        Calamar i ceba

        Colomí a la catalana
      • Moment dolç
        Infinitament més senzills que els que acostumem a veure avui dia, els dolços també tenien el seu moment antigament. Sempre lligats a una festivitat o celebració, eren els protagonistes de la part final del menjar i de la sobretaula.

        Trementinaires

        Postres de festa major, la coca d'anís i pinyons

        Xocolata i tendons
      • Petit Fours
        Comencem aquest recorregut amb les quatre estacions de l'any i l'acabarem fent una passejada pel bosc i donant una mirada al sòl, observant tot el que podem trobar-hi…

        El sòl del bosc
    • 175€ IGI Inclòs

      En Ibaya permetem combinar dos menús diferents en la mateixa taula.
  • MENÚ UN PASSEIG PER LA VALL DE INCLES
      • El pas del temps, les quatre estacions de l'any
        Antigament, els canvis d'estació i les condicions climatològiques tenien un efecte infinitament més extrem que avui dia. Cada estació de l'any tenia el seu moment i portava les seves coses. L'hivern portava el fred, la neu… A la primavera hi havia desglaç, pluja… A l'estiu els prats s'omplien d'animals campant a pler i la tardor portava els boscos de vida.

        Hivern. Sopa de farigola amb ou i pa d'ahir

        Primavera. Caragols “a la llauna”

        Estiu. “La trumfa”

        Tardor. Conill de bosc i escabetx
      • Vida, supervivència i conservació a la muntanya
        Campos, prades, el porc, el poltre, el xai, la matança, els embotits, el “confitat”, la salmorra, el tabac, la patata o “trumfa”… Noms propis del que en un moment van ser eix de l'economia i base de l'alimentació d'un país sencer. De la necessitat van sorgir tècniques de conservació o preparació que avui, hem volgut mostrar-vos des dels nostres ulls, amb la mirada del s. XXI.

        “El confitat”. Porc amb mel

        Hidromel de pi

        Pastrami de poltre

        Biscort

        Girella
      • Moment Pa
        És emocionant visitar la casa museu d’Encamp i veure com les farines s’emmagatzemaven com un tresor. Volem donar al pa el respecte que es mereix, per això el fem a casa amb farines de proximitat.

        Pa de farina integral collida durant l’estiu als prats de la Seu d’Urgell.
      • El Territori, la muntanya
        La terra i l'entorn que ens envolta ens inspiren diàriament. Soldeu, La Vall d'Incles, Andorra, El Pirineu… Una zona privilegiada que ens regala cada temporada un rebost meravellós. En aquesta part del menú, volem retre homenatge al paisatge que ens acull i a la gent que l'habita i el treballa.

        A vegades, ho fem amb productes que no neixen aquí però que transiten els nostres camins i que abordem tractant de marcar territori.

        Angules de muntanya

        Trinxat del Pirineu
      • L'Animal
        Peça angular de l'alimentació d'antany. La proteïna abans no era una opció, era el manteniment. En un moment on el dia a dia era més físic que actualment, la criança i la cura dels animals era clau per a aquesta societat.

        Truita a l'andorrana, com un Shabu-shabu

        Calamar i ceba

        Colomí a la catalana
      • Moment dolç
        Infinitament més senzills que els que acostumem a veure avui dia, els dolços també tenien el seu moment antigament. Sempre lligats a una festivitat o celebració, eren els protagonistes de la part final del menjar i de la sobretaula.

        Trementinaires

        Tartaleta temperada de poma i formatge Orri
      • Petit Fours
        Comencem aquest recorregut amb les quatre estacions de l'any i l'acabarem fent una passejada pel bosc i donant una mirada al sòl, observant tot el que podem trobar-hi…

        El sòl del bosc
    • 155€ IGI Inclòs

      En Ibaya permetem combinar dos menús diferents en la mateixa taula.
Canvieu idioma